A kiváló rendezés a kulcsa a jó csapatépítőnek

Azt hinné az ember, hogy csapatépítő tréningeket könnyű szervezni, azonban ez közel sem ilyen egyszerű.

Az előző munkahelyemen a csapatépítés kimerült abban, hogy a főnök szervezett “csapatépítő” kocsmázásokat meg vacsorákat, ahova mindenki eljött, aki az emeleten dolgozott. Egy jó csapatépítés viszont nem csak ivásból meg evésből áll, nagyon fontos a megszervezett, strukturált program is. Olyan ez, mint egy színdarab, mesterkélt környezet, ahol színészek játsszák el a kitalált történeteket, mégis átéléssel, a néző vezetésével másik világba, dimenzióba kerülhet az ember.

Az új munkahelyemen részt vettünk egy jól megrendezett csapatépítő tréningen. A BalatonPRO rendezvényszervező cég vállalta magára az egész programot a cég kívánságai alapján: balatonpro.hu/csapatepito-jatekok-programok-trening/ .

Csapatokra osztottak húzásos módszerrel, így teljesen véletlen volt, hogy kivel kerülünk össze. A csapatokat nem vezette senki, nem volt főnök vagy vezető, így mindenki egyenrangúnak minősült. Ez egy olyan mozzanat volt, ami nagyon tetszett mindenkinek. A játékokat animátorok vezették. Voltak feladatok a siófoki kikötőben, de a szálloda oktatótermét is igénybe vettük. Többnyire érzelmi intelligenciára és önismeretre ható játékokat játszottunk, így tényleg teljesen más élményt kaptunk, mintha az irodában lettünk volna. Játszottunk Activity jellegű mutogatós, rajzolós, körülírós játékot, melyben megcsillogtathattunk szereplési tudásunkat. Ez nem ment zökkenőmentesen mindenkinek, de a csapat kisegítette azokat, akik zavarba jöttek. Jókat nevettünk és tréfálkoztunk, igazából nem volt tétje ezeknek a játékoknak, mégis mindenki nagyon komolyan vette a feladatokat.

A délután folyamán részt vehettünk egy vitorlás oktató tanfolyamon és egy kis házi regatta versenyen. Előnyt élveztek azok, akik már jártak vitorlás hajón és nem volt víziszonyuk, így többen ki is estek ebből a programból. Számukra sem volt unalmas a délután, ők SUP-ozhattak vagy iszogathattak a szálloda bárjában. Mi a vitorláson röpke 1 óra alatt megtanultunk köteleket húzni-vonni, megtanultuk a vitorlák neveit, és azt, hogy mihez kezdjünk szembeszélben és hátszélben. A házi versenyt is mindenki nagyon komolyan vette, ennek ellenére nem hirdettünk győztest, mert itt tényleg a részvétel volt a fontos.

A kimerítő délutáni vitorlázást követően svédasztalos vacsora várt a hotel éttermében, ahol hajnalig maradhattunk, buliztunk, szakértettünk az élet értelméről. Másnap reggel még volt időnk a szálloda wellness részlegében megpihenni a hazautazás előtt. Szaunázhattunk, úszhattunk a medencében, beszélgethettünk a jacuzziban. Mindenki egyöntetűen azt a feedback-et adta a csapatépítő programsorozat után, hogy ez volt a cég történetében a legjobban sikerült hétvége. Minden elismerésünk a rendezvényszervező cégnek, akik óramű pontosan időzítettek, minden egyedi kérésünkre rögtön reagáltak, a váratlan helyzetekben is tudták, mit kell csinálni, minden probléma esetén volt “B” tervük. Ha legközelebb valaki csapatépítő programot szervezne a baráti társaságomban, ajánlani fogom nekik a BalatonPRO csapatát, akik kitűnően komponálták meg a mi hétvégénket!