A színház után villant be a cégalapítás ötlete

A kultúra nem csak egy szűk rétegé, hanem mindenkié, ezt már fiatal korom óta hangoztatom. Éppen ezért igyekszem minél többeket rávenni, hogy tartsanak velem egy-egy “underground” előadásra, ahol lelkes, sok esetben amatőr színészek adják elő a jól ismert, de átdolgozott darabokat, vagy éppen a saját alkotásaikat. Nem kell a pucc, a frakk meg a nagyestélyi, egyszerűen csak emberek adnak elő embereknek. Mi több, pár előadásban már magam is részt vettem olyan szinten, hogy jelmezeket és díszleteket terveztem, készítettem. Mivel körülbelül annyi színészi tehetségem van, mint egy érett fej karalábénak, így ez marad az egyetlen formája a részvállalásomnak. De ez így nekem tökéletesen elég. És pont egy ilyen előadás után ugrott be a dolog: miért ne foglalkozhatnék ezzel vállalkozói szinten is? Igény lenne rá! Csakhogy ha ilyesmibe vágok, az bizonyos kötelezettségekkel is jár. Éppen ilyenkor jön jól például az olyan vállalkozások munkája, mint például a topcegalapitas.eu, ahol az érdeklődő számára az (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. Ennél jobb ajánlat, illetve nagyobb segítség nemiken kell, főleg az induláshoz.

Szóval eljátszottam a gondolattal, milyen is lenne céget alapítani. Olyat, amiben azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek, jelen esetben a színházi kellék- és jelmeztervezés. Nem szeretnék életem végéig alkalmazotti státuszban küzdeni, mindig is tervben volt, hogy a magam útját kezdem el egyszer járni. És amikor alaposabban utánanéztem a cégalapítás feltételeinek, illetve annak, hogy ehhez honnan szerezhetnék segítséget, akkor találtam rá a topcegalapitas.eu oldalára. Ők kifejezetten egy olyan társaság, akik a friss vállalkozások bejegyzését és elindulását segítik mind a bejegyzésben, mind a cégbíróságon. Sőt, mint megtudtam, a székhely kérdésében is segíteni tudnak. Ha valakinek esetleg nincs saját ingatlanja, vagy éppen nem szeretné vállalni az azzal járó terheket, hogy a maga lakását adja meg székhelynek, akkor tudnak alternatívákat ajánlani. Például bérelhetünk budapesti székhelyet, aminek igen nagy a presztízsértéke, de akár Újlengyelben is, ahol viszont nincs iparűzési adó! Ami azért egyáltalán nem mindegy! Érdemes kétszer is megfontolni ezt a lehetősége, hiszen kezdőként minden a zsebünkben maradó forint értékes lehet.

Ezen kívül, ha az ő közvetítésükkel bérlünk székhelyet, akkor a cégtábla kihelyezését is intézik. Valamint átveszik és egy hónapban egyszer a levelezésünket is továbbítják! Szükség esetén pedig tárgyalótermet is tudnak az ügyfeleik rendelkezésére bocsájtani. Azaz minden feltétel biztosított ahhoz, hogy ha valaki most szeretne belevágni a dologba, akkor semmiben ne szenvedjen hiányt. Persze a későbbiekben, amikor már elkezd virágozni és profitot termelni a vállalkozás, akkor lehet ennél tovább lépni, de az első pár évben a topcegalapitas.eu által kínált feltételek kitűnőek. Ha tehát valaki fejében motoszkál a dolog, érdemes utánanézni náluk, hiszen az (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. Ez olyan, mint egy gázfröccs az induláskor!

Egyelőre még érlelem magamban a dolgot, hiszen jó pár eszközöm és kapcsolatom hiányzik még ahhoz, hogy zökkenőmentesen elindíthassam a vállalkozásomat, de ez csak idő kérdése. Amint minden lehetőségem adott lesz, és úgy érzem, hogy át tudok állni a magam elképzelései szerinti életre, máris meg fogom keresni a topcegalapitas.eu munkatársait, és igénybe fogom venni a szolgáltatásaikat hezitálás nélkül. Ennél jobb ajánlattal nemigen hiszem, hogy találkozni fogok. Ha bárki más is úgy érzi, hogy a saját lábán állva haladna tovább, és vállalkozásba kezdene, javaslom, mindenképpen nézze meg, mit ajánlanak, és hozza meg élete egyik legjobb döntését!