A színházban hallottam a legjobb online marketing szolgáltatásról

Amióta a fővárosban élek, célul tűztem ki magamnak, hogy többször fogok színházba járni. Mindig is imádtam a zenés darabokat, musical-előadásokat, de valahogy csak ritkán jutottam el odáig, hogy el is menjek élőben megnézni egyet-egyet.

Nagy szerencsémre az ősszel sikerült jegyet szereznem egy olyan előadásra, amire már régóta szerettem volna elmenni. Ráadásul ez egy jubileumi alkalom volt, úgyhogy örültem is neki, mint majom a farkának, hogy még idejében le tudtam csapni rá.

Szóltam egy jó barátomnak is, akiről tudtam, hogy szívesen eljönne velem. Így is volt, ezután tehát kettesben mehettünk el erre a csodálatos eseményre.

A két felvonás közötti szünet alatt beszélgettünk egy jót a barátommal, ugyanis azelőtt már egy ideje nem volt alkalmunk találkozni. Annak idején egy suliba jártunk, és tudtam, hogy időközben megalapította a saját vállalkozását. Elmesélte, hogy nagyon jól megy az üzlet, és hogy ezt nem kis részben egy online marketinggel foglalkozó cégnek köszönheti. Mesélt a linképítésről, keresőoptimalizálásról, meg hasonló dolgokról, amiket bevallom, először nem igazán értettem. Ugyanakkor érdekesnek találtam a dolgot, így megkértem, hogy dobjon át egy linket ezzel kapcsolatban.

Ezt rögtön meg is tette, chaten keresztül megkaptam tőle a https://keresobenelso.hu oldal linkjét. Amint hazaértem a színházból, meg is nyitottam, és elkezdtem szétnézni ezen a weboldalon. Csupa hasznos információval lettem gazdagabb, amiket mindjárt veletek is megosztok.

Az oldal neve máris sokat elárul, ugyanis az az egyik fő céljuk, hogy a Google keresőben az első helyre, vagy legalábbis minél előbbre juttassák az ügyfeleket. Hamar megértettem, hogy ez miért is fontos: ti is biztosan így vagytok vele, de én szinte sosem megyek tovább a keresőfelület második oldalára. Ha valamit nem találok meg az első 10 találatban, akkor az gyakorlatilag mintha nem is létezne. Emiatt viszont sok olyan vállalkozás pórul járhat, akik egyébként remek szolgáltatást nyújtanának, csak éppen a gyenge online jelenlét miatt nem tudják elérni az ügyfeleket. Még csak nem is kell “gyengének” lenni a kategóriában, hiszen manapság már akkora a verseny az első néhány Google-helyért, hogy egyáltalán nem könnyű odakerülni (és megtartani ezt a kedvező helyet).

Aki viszont tudja, mi kell ahhoz, hogy egy weboldal előrébb jusson a találati listán, az kitartó és szorgalmas munkával el tudja érni akár az első helyet is. Azonban nem mindenkinek van erre ideje, és nem is mindenki tudja ezt profi és kifogástalan módon kivitelezni. A https://keresobenelso.hu éppen azért jött létre, hogy szolgáltatásával segítsen ezeknek a cégeknek kedvezőbb helyeket elérni a keresőben (és az online marketing további területein is), ezáltal pedig több ügyfélhez, azaz több bevételhez juttassa őket.

A Keresőben Első csapata igazi profikból áll, akik tudják, mi kell a valós eredmények eléréséhez, és elszántan dolgoznak azért, hogy el is érjék azt minden vállalkozás számára, amely rájuk bízza ezt a feladatot. Meglepve tapasztaltam, hogy mennyi különböző faktort kell számításba venni, amikor egy-egy cég online jelenlétének tökéletesítésén gondolkozunk. Minden projektet alapos kutatómunka előz meg, hiszen ez egy olyan műfaj, ahol a ráhagyásos félmegoldások nem vezetnek eredményre – vagy ha igen, akkor is jó eséllyel sokkal később, mintha már az elején maximalistán állnánk hozzá.

Fontos többek között az is, hogy az adott vállalkozás honlapja mennyire felel meg a Google irányelveinek. Ezért a jó eredményekhez elengedhetetlen a keresőoptimalizálás, amit szintén a legnagyobb odafigyeléssel végeznek. A linképítés egy olyan szolgáltatás, ami (ha megfelelően végzik,) nagyban hozzásegíthet a legjobb eredmények eléréséhez. Hadd magyarázzam el leegyszerűsítve, hogy mit is takar ez. Tegyük fel, hogy van egy vállalkozás, ahol online színházjegyeket árusítanak. Most ez jutott eszembe, hiszen a színházban hallottam erről az egészről, de lehet bármi más is. Ha ez a weboldal (vagyis inkább a mögötte álló vállalkozó) szeretne kitűnni a többi közül, és szeretné, ha az emberek nála vásárolnának, akkor elengedhetetlen, hogy ott legyen az első találatok közt bizonyos kulcsszavakra. A Google azonban csak akkor fog ebben közreműködni, ha úgy ítéli meg, hogy az adott oldal megbízható és hiteles. Ezt többek között úgy döntheti el, hogy látja, milyen más oldalak hivatkoznak az adott weboldalra. Ha tehát a színházjegy-webshopunkról sok másik megbízható oldalra kerültek ki bejegyzések, amikben benne van a webshopunk linkje is, akkor a keresőrobotok úgy fogják megítélni, hogy ez egy valóban releváns tartalmat kínáló oldal, ami megérdemli, hogy elöl legyen a keresőben. Ugyanakkor közel sem mindegy, hogy milyen oldalak és milyen szövegek hivatkoznak az oldalunkra: a Google ugyanis észreveszi, ha nem valódi emberek írják ezeket, vagy egyéb ok miatt nem számít értékesnek a forrás. Ez persze elpocsékolt munka, hiszen csak a változatos, természetesnek tűnő források fognak segíteni az első helyre jutásban.

A https://keresobenelso.hu magas minőségű szolgáltatást nyújt nemcsak a linképítés és a weboldal készítés, hanem az online marketing többi területén is, amelyek hosszú távon mind-mind hozzásegítenek a bevétel növeléséhez. Elég olyan apróságnak tűnő dolgokra gondolni, mint hogy kerülnek-e ki hasznos tartalmak rendszeresen az adott weboldalra. Ez egyrészt azért fontos, hogy az oldalra látogatók ezekbe beleolvasva nagyobb eséllyel váljanak ügyfelekké, másrészt pedig a Google is szereti, ha folyamatosan frissül az oldal hasznos, a kulcsszavakat is tartalmazó bejegyzésekkel. Ezt a munkát a Keresőben Elsőnél hozzáértő szövegírók végzik, ezért nem kell azon aggódnia a vállalkozónak, hogy mikor lesz ideje friss cikkeket összeszedni. Ja, és attól sem kell félni, hogy olyasmiről írnak a szövegírók, amit a vállalkozó nem szeretne, hiszen interjúk során beszélik meg az újabb témaköröket.

Még valami, amit érdemesnek tartok kiemelni (bár igazából az egész weboldalt ajánlom mindenkinek, mert csupa hasznos információ van rajta): joggal kérdezhetitek, hogy mi van akkor, ha mondjuk a színházjegyes weboldal előtt, akit a keresőben előre szeretnének juttatni, már egy másik, hasonló témával és kulcsszavakkal rendelkező vállalkozásnak is csináltak keresőoptimalizálást? Megnyugtathatlak titeket, hogy ilyenről szó sem lehet, ugyanis ez a cég nem versenyeztet két hasonló vállalkozást ugyanazokért a helyekért a Google-ben. Tehát ha már korábban ügyfelük lett egy színházjegyes weboldal gazdája, akkor a példaként felhozott céggel már nem fognak szerződést kötni.

Szerintem nagyszerű ez a szolgáltatás, és főleg azért találtam ilyen érdekesnek, mert még azelőtt sose hallottam ilyesmiről. Akit érdekel az online marketing világa, vagy szeretne a saját vállalkozásával még nagyobb sikereket elérni, annak bátran ajánlom, hogy keresse fel a https://keresobenelso.hu oldalt, és nézzen szét! Sokkal több hasznos dolgot lehet még ott találni annál, mint amit ide leírtam.

A legutóbbi színházas estém tehát nem csak kulturális feltöltődést, hanem egészen érdekes és hasznos tudást adott nekem. Ha legközelebb megyek, akkor is elhívom egy barátomat, mert szeretnék megint ilyen sokat tanulni valamilyen témáról.