Ha nincs színház, akkor majd lesz napelem

Van egy kisebb baráti társaságom, akikkel kifejezetten azért szoktunk találkozni, hogy elmenjünk a színházba. Egy színházas csoportban ismertük meg egymást, aminek kifejezetten az volt a célja, hogy olyan barátokat szerezzünk, akik ugyanolyan színház mániások, mint mi magunk. Sajnos, most itt a pandémia kellős közepén nem tudunk hódolni ennek a szenvedélyünknek. Mondta is az egyik csajszi, hogy nagy unalmában, már napelemekről kezdett olvasgatni, aztán annyira megtetszett neki a téma, hogy jövőhéten mennek ki hozzájuk az első helyszíni felmérésre.

El is küldte az oldalt, ami a napelempalyazatok.hu volt. A megfelelő méretű napelemek kiválasztása, sarkalatos pont volt nálunk, hiszen nagy felújítás előtt is állnak, amibe sok olyan elektromos eszközt terveznek beemelni, ami valószínűleg teljesen megváltoztatja majd az eddig energiafogyasztásukat. Szerencsére a kivitelező cég, akiket szintén ezen az oldalon keresztül értek el, nagyon segítőkész volt, és mindent részletesen átbeszéltek, már a telefonon keresztül is. Végső paramétereket, meg árajánlatot majd csak a helyszíni felmérés után fognak kapni, ami egyébként nem jár semmilyen kötelezettséggel és még ingyenes is.

Azért is nagyon fontos amúgy, hogy megfelelő méretű napelemeket válasszanak ki, mert, ha mondjuk túlteljesít az sem jó, de ha kevesebbet termel, mint amennyire szükségünk van, akkor azt sem. Fontos, hogy megfelelően legyen optimalizálva, mert csak akkor fog teljesülni a 8-10 éves átlagos megtérülési idő.

Egyébként ezen az oldalon még nagyon sok hasznos cikkel lehet találkozni a napelemek témájában, de mindemellett, bőven ad tájékoztatást a különböző pályázati lehetőségekről is. Most a legújabb, ami napelemekre is használható az a családokat támogatja leginkább. Tavalyi évben, volt olyan is, ami 0%-os kamatú volt és akár 20 évre is ki lehetett tolni a futamidőt, de az most pont szünetel.

Meg mondom őszintén, én is elkezdtem érdeklődni a téma iránt, lehet én is kitöltöm az ajánlatkérő űrlapot!