Itt nem csak eljátsszák azt, hogy munkát találnak nekünk

A színjátszás sosem állt közel hozzám, pedig meglepő módon szeretek előadni szerepeket. A probléma az volt mindig, hogy már a középiskolás időktől kezdve a színjátszó szakkörös figurák végtelen módon taszítottak. Volt bennük valami elképesztően beképzelt, ami talán abból fakadt, hogy a színpadon mindenki sztárnak érzi magát. Azóta is bánom, hogy ez így alakult, mivel nagyon mókásnak tartom azt, ha az ember előad valamilyen szerepet.

A színházra való igény pedig szinte egyidős az emberiséggel. Annyira érdekes, hogy mennyire szeretünk nézni olyan történeteket, amiket stilizáltan előadnak más emberek. A képzeletünket még jobban szabadjára engedik a különleges díszletek és egy rövid időre mind egy másik helyen lehetünk. Ebben pedig van valami annyira gyermeki és őszinte, amit az élet más részeiben olyan ritkán tudunk megtapasztalni…

Néha azonban muszáj lesz lejönnünk a földre és szembenézni a problémáinkkal. Most már hónapok óta halogattam én is azt, hogy munkát keressek, az iskola mellé. Pedig nagyon szükségem lett volna a plusz pénzre, de egyszerűen nem mertem belekezdeni. Még szerencse, hogy az egyik barátom azt mondta, hogy ha gyakornoki diákmunka érdekel, akkor a Topiwork oldalánál nincsen jobb. Mivel itt online tudok majd böngészni a különböző állásajánlatok között és rövid időn belül fixen találok majd valamit, ami tetszik.

Nem is haboztam túl sokáig, amint hazaértem, rögtön fel is mentem a Topiwork oldalára. Elsőként az tűnt szembe, hogy mennyire könnyen átlátható az oldal. A legfontosabb funkció, a diákmunka kereső lesz az első dolog, amit mind látunk. Rögvest a lényegre irányul a figyelmünk, hogy még időt is spórolhassunk. A Topiwork számára tényleg az a legfontosabb ezek szerint, hogy a lehető legrövidebb idő alatt találjunk magunknak egy munkát.

Ebben pedig főleg az előbb említett diákmunka kereső fog segíteni. Ha valaki már pontosan tudja, hogy milyen munkát szeret végezni, annak könnyű dolga lesz. Mivel elég egyszerűen csak beírni az első sorba annak megnevezését és azonnal megkapunk minden olyan munkaajánlatot, ami megegyezik ezzel. Ha azonban ti is olyanok vagytok mint én és csak azt tudjátok, hogy valami gyakornoki diákmunka érdekelne, akkor sem kell kétségbeesni.

A Topiwork oldalán ugyanis egy csomó kategória is elérhető, ami logikusan összegyűjti nekünk a hasonló munkákat. Ha például gyakornoki diákmunka érdekel, akkor elég csak kiválasztani az ehhez tartozó címkét és máris kapunk egy listát, ami csak ilyen jellegű álláslehetőségeket tartalmaz. Ne felejtsük még el azt is megadni, hogy milyen városban vállalnánk munkát, hiszen ezzel egy csomó felesleges találatot ki tudunk szűrni.

gyakornoki diákmunka

A lista egyébként nagyon logikusan volt felépítve és a legfőbb infókat már azonnal el is tudtam olvasni. Ezek közé tartozott tehát a munka jellege és az, hogy mennyi pénzt kapunk majd érte. Utóbbi egy kellemes meglepetés volt, hiszen a cégek sokszor azt várják el tőlünk, hogy vakon megbízzunk bennük az utolsó pillanatig. Ha pedig valamelyik munkaajánlat részletesebben is érdekel minket, akkor elég csak rákattintani és elolvashatunk egy rövid leírást róla.

Meg is lett az igényeimnek legjobban megfelelő gyakornoki diákmunka, úgyhogy már csak a jelentkezés volt hátra. Azt hittem ez lesz a legrosszabb része, mivel már annyi embertől hallottam, hogy hónapokon keresztül kell várniuk arra, hogy behívják őket. A Topiwork kapcsán ez azonban nem volt igaz és nemsokára a gyakornoki diákmunka többé nem csak egy álom volt.