Színházi előadás a környezettudatosságról és a napelemekről

A színház elsőszámú funkciója szerintem az, hogy felhívja az emberek figyelmét korunk problémáira. Legyen az társadalmi, politikai vagy egyéb, a színi előadások íróinak mindig ott van a felelősség a vállukon. Gondolatot kell ébreszteniük, botrányt kell kelteni. Nem lehet másképp maradandó és izgalmas műveket csinálni. Vannak azonban olyan témák, amelyek szinte sosem kerülnek elő a színpadon.

Drámaíró vagyok és a helyi színháznak szoktam írni különböző előadásokat. Ezek általában vagy teljesen saját szerzemények, vagy korábbi művek újraértelmezései úgy, hogy korunk problémáira reflektáljanak. Azt vettem észre, hogy nagyon kevesen foglalkoznak még mindig a környezetvédelemmel. Ezt rendkívül furcsának találtam.

Szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy milyen megújuló energiaforrások vannak, amiket felhasználhatnánk. Számomra a napelem a legszimpatikusabb megoldás. A drámámban azonban pontos akartam lenni, ezért utánanéztem mindennek a Spóroljnapelemmel oldalán.

Eközben pedig elgondolkoztam azon, hogy lehet magamnak is be kéne szerezni egy napelemet. Megnéztem, hogy a napelem támogatás magánszemélyeknek 2021 évében miként megoldható. Sajnos mivel még nagyon gyerekcipőben jár 2021, ezért nem lehet tudni, hogy mivel fognak előállni. Informálódni azonban tudtam arról, hogy milyenek voltak korábban, ebből pedig sejthetem, hogy mit tartogat a jövő.

Sokak azért állnak el a napelem vásárlásától, mert túl drágának tartják. Ezt az érvet csak akkor fogadom el, ha nem rendelkeznek pótolható tárgyakkal, amik hasonló árban mozognak. Például, ha mondjuk két autója van egy családnak, igazán beszerezhettek volna egy ilyen szerkezetet a második helyett. Vannak azonban olyan emberek is, akik tényleg anyagi helyzetük miatt nem engedhetik meg azt, hogy beruházzanak egy napelemre.

napelem támogatás magánszemélyeknek 2021

Remélhetőleg ismét lesz napelem támogatás magánszemélyeknek 2021 évében, mivel így lehetőséget kap mindenki. Lehet, hogy sokaknak csak nincs egyszerre elég pénzük, de egy nulla százalékos hitelt szívesen törlesztenének hónapról hónapra. Én is ebbe a kategóriába tartozok. Ezért attól függetlenül, hogy jelenleg még nincs kiírva egy új napelem támogatás magánszemélyeknek 2021 évére, bármelyik nap feltűnhet egy új pályázat.

Amikor hazaérek a munkából, vagy éppen szünetet tartok az írásban, mindig felnézek a Spóroljnapelemmel oldalára, hátha van valami újdonság. Mivel még kora január van, ezért nem csalódok, hogy nem kaptunk új ajánlatokat. Főleg az motivál, hogy a figyelmem miatt én leszek az elsők között akik igényelni fogják az idei támogatások egyikét. A Spóroljnapelemmel oldalon annyi jót olvastam a napelemekről, hogy nagyon szeretnék már egyet magamnak.

Lehet, hogy félre is tudok rakni annyi pénzt, mire meghirdetnének valami újat. Az biztos, hogy minden plusz bevételem erre fog menni. Rájöttem, hogy mennyivel hatalmasabb kérdés részei a megújuló energiák. Nem csak arról szól, hogy ne kelljen fizetnem áramszámlát a hónapok végén, hanem, hogy mi lesz a bolygónkkal.

Ha többen belegondolnának ebbe, akkor biztosan inkább napelemet vásárolnának, mint valami felesleges, milliós kocsit. Sajnos azonban kevesen tudják végigfuttatni az agyukban, hogy mennyit számítanak az ilyen apró, személyes döntések. Minderről rendkívül profi tájékoztatást lehet találni a Spóroljnapelemmel oldalán. Őszintén, azt éreztem, hogy miután elolvastam, nincs is szükség arra, hogy én is írjak erről valamit.

Mindenkinek ajánlom ezt a helyet. Azoknak is, akik még csak most kezdtek el gyűjtögetni egy napelemre, de olyanoknak is, akik már vásárolni szeretnének. Hatalmas előnyei az oldalnak a könnyed navigálás és az, hogy mindig naprakész információkkal rendelkeznek a napelemek piacáról. Ha éppen pályázatokat keresnél, amit igényelhetsz, ez a legjobb hely, ahol elkezdheted a kutatást.